Preloader Image

Trgni se i – stvori nešto novo

Optimistični među nama prethodno će razdoblje pamtiti po mnogim inicijativama, započetim projektima i prilikama za kolektivni reset.

Nažalost, u onom manje optimističnom i realnijem svijetu, pandemije nisu kolektivni godišnji nakon kojeg ćemo svi visoko uzletjeti kao nekakav preporođeni feniks. Umjesto toga, sa sobom donose mnoge ekonomske i gospodarske posljedice. Ako netko i nije vjerovao u opasnost korone – u opasnost potresa u Zagrebu svakako se brzo uvjerio. Mnogi marljivi, talentirani i ambiciozni mladi ljudi ostali su bez domova i poslova te strahuju za vlastitu budućnost. Mnogi studenti ostali su bez izvora prihoda i prisiljeni su staviti svoje obrazovanje na čekanje.

Prije samo nekoliko mjeseci, s prijateljima koji su završili fakultet tijekom 2008. godine komentirala sam kako uopće ne mogu zamisliti u kakvoj su se situaciji nalazili. Sjećam se kako sam zaključila da se nadam kako se takve situacije neće ponavljati u budućnosti. Ono nešto gore, što god bilo – svakako ima čudan i uvrnut smisao za humor.

I oni najhrabriji bi se zbog novih okolnosti malo primirili i, bar privremeno, zadržali u svojoj zoni komfora.

Međutim, ako unatoč svemu još uvijek čvrsto stojim živa, zdrava (osim blagog PTSP-a tijekom svake centrifuge vešmašine) i bez značajnih kataklizmi na bankovnom računu – zašto se ne upustiti u još nekoliko avantura?

O tome na koji način sam odlučila preokrenuti i pokrenuti svoju karijeru te se vratiti nastojanju da spojim sve oko čega sam strastvena, pisat ću ti nekom sljedećom prilikom. Danas želim pisati o jednoj od avantura u koje sam se, sasvim slučajno, upustila.

Inovacijama do smanjenja nezaposlenosti mladih

Prije samo dva tjedna, postala sam dio jednog prekrasnog i ambicioznog tima – oni su Samuel Bosch, Alexander Sanchez, Ana Krakan, Imran Kambal i Tomislav Đapić. Zajedno radimo na pokretanju platforme Assist-o.

Assist-o je platforma za pronalazak osobnih asistenata koja pomaže klijentima organizirati vlastiti život, zadržati efikasnost, pojednostaviti svakodnevicu i svladati čitav raspon zadataka. Česta je predrasuda da su osobni asistenti luksuz namijenjen isključivo za vrlo bogate i uspješne pojedince – ili one koji bi to silom prilika htjeli postati. Ipak, osobni asistenti puno su više od osoba koje samo brinu o našem rasporedu. Oni su najuži suradnici svojih klijenata i pomažu zajednički svladati sve izazove. Iza svakog osobnog asistenta na platformi stoji tim dizajnera, programera i drugih stručnjaka spremnih za obavljanje najrazličitijih zadataka

Assist-o pomaže svima — od prezaposlenih studenata, koji se uz fakultet bave i mnogim drugim aktivnostima, do direktora velikih kompanija.

Ipak, najvažnija stvar u vezi ove platforme je upravo to što zapošljava visokoobrazovane, sposobne i ambiciozne pojedince. U samo 10 dana, čak 540 mladih osoba prijavilo se na poziciju osobnog asistenta.

Assist-o ovaj tjedan započinje svoj maratonski let, ali prije svega toga, tu je da nam svima da tračak nade. Međunarodni tim koji se trenutno nalazi u različitim vremenskim zonama i još različitijim epidemiološkim okolnostima odvažio se na stvaranje nečeg novog i nečeg što će ostaviti trag u društvu. Uz puno truda i rada, projekt će zaživjeti i rasti, a još će više mladih ljudi dobiti priliku primijeniti sve svoje sposobnosti i vještine.

Pokrenuti novi startup u ovo doba zvuči kao luda ideja. Možda i je. Ali prije svega, pokazuje da u mladima uistinu leži nada za neko bolje sutra.

Što ti želiš stvoriti nakon svega ovog i kako ti u tome mogu pomoći? Javi mi, navijam za tvoje ideje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top